Futurum – Skyddat boende

Skyddat boende

 

Trana Futurum erbjuder skyddat boende för våldsutsatta män, kvinnor, barn samt hela familjer. Vi ordnar skyddsplaceringar i olika boendeformer, både planerade och akuta placeringar. Med individuella lösningar för skyddat boende hjälper vi de som behöver det.

De boendes säkerhet är central. Vi kan snabbt ordna larm och andra praktiska faktorer gällande skydd. Vi arbetar med de evidensbaserade riskbedömningarna PATRIARK, SARA:V3 och FREDA. I teamet på Futurum finns mångårig erfarenhet och hög kompetens inom hedersrelaterat våld och förtryck, samt våld i nära relationer. Teamet har även stor kunskap inom avhopparverksamhet.

Vi vet att en tillvaro i skyddat boende kan innebära stor psykisk påfrestning, och att många som tvingas leva skyddat har svåra erfarenheter sedan tidigare. Därför är vi måna om att så snart som möjligt erbjuda psykologsamtal utifrån KBT med fokus på till exempel depression, ångest och trauma, men även motiverande samtal (MI) för att stärka klienten i den svåra tillvaron.

Vid förfrågningar eller vid frågor om innehåll vänligen kontakta oss på  eller 076-314 59 67 . Vi ser fram emot att höra från er och berätta mer om Trana Futurum!

Kontakta oss dygnet runt

Verksamhetschef: 076-314 59 67

 


Fotograf, bild i sidhuvud: Arnel Hasanovic