Tidigare nyheter

Nyheter under 2015

November 2015: Under 2016 kommer Trana Psykologer utöka arbetet med handledning. Anette Stockhaus som utöver psykolog även är utbildad handledare kommer under våren 2016 vidareutveckla dessa tjänster. Om ni är behov av handledning, eller har frågor om ämnet, kontakta Anette via mail eller telefon.

Oktober 2015: Översättningsarbetet med PID-5 (Personality Inventory for DSM-5) är nu helt klart! Instrumentet används i utredning och bedömning av personlighet och ligger nu för gratis nedladdning på denna sida, instrumentet används i kliniskt arbete och skall tolkas av personal med kompetens inom området.
I samband med att arbetet färdigställts har Trana Psykologer även påbörjar en studie kring ADHD och personlighet där vi bland annat använder oss av PID-5. För att få veta mer eller för att samarbeta kring liknande forskning kontakta Mathias.

Augusti till september 2015: Empatitävling för barn! Trana har skapat en tävling där barn genom att visa empati kan vinna ett presentkort på böcker och där vi skänker pengar till Naturskyddsföreningen. Om du är ett barn eller om du känner ett barn som kan vara med i tävlingen, gå in på länken och kika!

Augusti 2015: För er som via Barn och Ungdomspsykiatrin (BUP) fått information om att Trana Psykologer kan genomföra er utredning, klicka på denna länk för att få vet mer. 

Juli 2015: Inför hösten har Trana Psykologer större kapacitet än någonsin tidigare att ta emot nya uppdrag! Ta en titt på kontaktsidan för att se vem du kan höra av dig till med de frågor du har.

Juni 2015: Trana Psykologer är glada att meddela att vi vunnit upphandling med region Halland kring barnneuropsykiatriska utredningar! Ni som söker till Barn- och Ungdomspsykiatrin (BUP) i Halland kan därför få information om att ni kan välja oss för att utföra er utredning. För mer information, klicka på länken.

Maj 2015: Tranas översättningsarbete av PID-5 som skett tillsammans med psykologer inom vuxenpsykiatrin är mer eller mindre klart! Skattningen används i bedömning av personlighet och kommer snart finnas tillgänglig på hemsidan.

Februari 2015: Trana välkomnar leg. psykolog Anette Stockhaus till företaget!

Januari 2015: Trana är nu i processen av att rekrytera en ny psykologkollega! Vid intresse, skicka epost till mathias@tranapsykologer.se.

Nyheter under 2014

November 2014: Planeringen är igång för vårens Superpsykologi, Varberg! Inkom gärna med förslag och tankar kring vad du som åhörare vill se och höra. Ett ämne som var populärt i våras var Lycka, vill ni höra mer kring detta så skicka ett email!

November 2014: Trana har tillsammans med kommunhälsan i Varberg utarbetat en tvådagars kurs i problemlösning i arbetslivet, se mer här.

Oktober 2014: Trana Psykologer söker deltagare till gruppbehandling Unified Protocol vilket är en psykologisk behandling för ångest, depression och känslomässiga svårigheter. Behandlingsgrupper kommer att starta i Varberg och Göteborg. Vid intresse, kontakta johannes@tranapsykologer.se.

Oktober 2014: Superpsykologi Lomma går av stapeln 18/10! Trana är SUPERglada att arbeta tillsammans med Tellas Consulting i detta event där 50% av intäkterna går till våldsutsatta kvinnor. För mer information och deltagande kontakta mathias@tranapsykologer.se.

Augusti 2014: Trana Psykologer önskar Pernille Olesen välkommen! Pernille är psykolog under utbildning och har en doktorsexamen i medicin i ämnet datoriserad arbetsminnesträning. Pernille kommer att hjälpa till i det kliniska arbetet och vi hoppas att hon stannar kvar även då hon är färdigutbilad psykolog!

Juni 2014: Tack alla som kom till helgens Superpsykologi! Runt 60 personer deltog i föreläsningar, motiverande samtal och personlighetstest mellan 10:00-15:00 på en lördag, i Varberg, med strålande sol! Till hösten planeras fler event, ses då!

Superpsykologi_Final_NG_Banner

*Superpsykologi! Den 14:e juni 2014 arrangeras Trana Psykologers event ”Superpsykologi” för första gången i Varberg! Arrangemanget är kostnadsfritt, riktar sig till allmänheten och innehåller föreläsningar, motiverande samtal och personlighetstest mm. Läs mer

*Tranapsykologer finns nu även representerade på sidan Rekommenderade psykologer. En sida där du kan hitta privatpraktiserande psykologer i Halland och Skåne. Syftet med sidan är att förmedla kontakter mellan dig som privatperson, företag eller liknande, och psykologer inom beskrivna områden.

*Ny hemsida och webbansvarig. Hemsidan hanteras numera externt av MTO Productions (Kontakt: info@mtoproductions.se), vilket innefattar bland annat layout, bilder och korrektur.

Nyheter under 2013

*Utökad kompetens! Trana kan nu erbjuda tilläggstjänster inom Human Resources (HR) och specialpedagogik. Således kan beställare vid behov erbjudas exempelvis stöd i rekrytering eller utredning för läs- och skrivsvårigheter via kolleger inom respektive område.

*Skolsatsning för barn i familjehem. Trana fortsätter arbetet med familjehemsplacerade barn och deras skolgång. Föreläsningar planeras för att väcka medvetenhet kring vikten av en fullgjord grundskola.

*Företagshälsovård! Trana utökar sina tjänster inom företagshälsovård vilket inkluderar stresshantering, rådgivning kring sömn och diet samt stödjande samtal.

*Specialistutbildning! Mathias Andersson påbörjar från och med våren 2013 specialistutbilding i klinisk psykologi. Under 3 års tid kommer Mathias bygga på sin kompetens vilket kommer att öka kvalitén på de tjänster som erbjuds inom Trana.

Nyheter under 2012

*Ny färdighetsträning! Efter OAK släpper nu Trana KEK! Ett program för känslor, empati och kommunikation.

*Trana utvidgar! Trana erbjuder nu ett utökat utbud av psykologtjänster då ytterligare en psykolog nu finns tillgänglig inom företaget. Företaget har nu även tillgång till specialpedagog och psykiatriker. Denna utveckling gör det möjligt för Trana att ta in fler uppdrag tillsammans med att vi nu kan erbjuda fler flexibla och kompletterande tjänster!

*Namnbyte. Trana Psykologbyrå har bytt namn till Trana Psykologer AB.

*Färdighetsträning. Under hösten 2012 arbetar Trana med ett färdighetsträningsprogram kallat OAK vilket står för ”Organisera, Aktivera och Kontrollera”. Programmet riktas till personer med svårigheter med exempelvis impulskontroll. Programmet går efter ett rullande schema och används för närvarande i grupp. För mer information se OAK.

*Psykologisk behandling. Under hösten 2012 fortsätter Trana att utveckla arbetetet med psykologisk behandling för vuxna. Trana arbetar med KBT (kognitiv beteendeterapi) för personer med svårigheter inom områden såsom fobi, ångest och depression, Trana erbjuder även KBT för vuxna med ADHD. Om du har psykologiska svårigheter och önskar behandling av psykolog är du välkommen att kontakta Trana. Mottagningen ligger i centrala Varberg.

*Föreläsning. Trana arbetar med föreläsningar bland annat kring bemötande och riktas till personal som möter personer med neuropsykiatriska diagnoser.

*Utvärdering. Trana har påbörjat en utvärdering av de utredningar som genomförs. Gå till utvärdering för att ta reda på mer.

Trana_Web